Trillingsanalyse en Conditiemonitoring

GPW Turbine Support kan vanaf 2017 een extra service bieden betreffende conditiemonitoring en trillingsanalyse op rotating equipment.

Conditiemonitoring is het meten van trillingen op verschillende momenten over een lange tijdsspanne, dit is bijvoorbeeld maandelijks of 2 maandelijks. Door middel van trillingsanalyse kan de conditie van de machine bepaald worden.

Door conditiemonitoring kunnen overmatige trillingen tijdig waargenomen worden. Zodra onze trillingsdeskundigen afwijkingen waarnemen die schade kunnen veroorzaken aan de machine, wordt er advies gegeven om bepaalde werkzaamheden tijdig uit te voeren om onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden en uitval te minimaliseren. De metingen en adviezen worden vastgelegd in een rapportage.

De machines die wij reviseren worden voorzien van meetpunten. Zodra de machine in bedrijf wordt genomen, kunnen wij hier een trillingsmeting op toepassen. Deze nulmeting wordt als referentie gebruikt bij de toekomstige metingen.

Om onze werknemers ervaring op te laten doen met trillingsanalyse heeft GPW Turbine Support verschillende oefenopstellingen. Hierop kunnen trillingen gemeten worden en fouten ingebouwd worden zoals een onbalans, structurele looseness, uitlijnfout en cavitatie.

 

DAAROM GPW

  • GPW Reviseert alleen volgens OEM- en klantspecificaties
  • Internationale normeringen zoals API 610 en ANSI.
  • Leveren van hoogwaardige kwaliteit is prioriteit nummer 1.
  • De werkzaamheden vinden plaats in de werkplaats en on-site.
  • Monteurs kunnen ingezet worden bij alle vormen van rotating
  • Digitale en schriftelijke eindrapportage in boekvorm